Hälytysosasto

Hälytysosasto koostuu noin 35 miehestä ja naisesta. Hälytyksiin osallistuvilla henkilöillä on vähintään 18 vuoden ikä, kuntotestit suoritettu ja tarvittava peruskoulutus tehty hyväksytysti. Palokunnan päällystön muodostavat palokunnanpäällikkö, 2 varapäällikköä ja 5 yksikönjohtajaa.

Harjoitukset

Harjoitukset järjestetään omalla paloasemalla elokuusta toukokuuhun tiistaisin klo 18 alkaen. Harjoituksia pitävät oma päällystö sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen henkilökunta. Harjoituksiin osallistuu keskimäärin noin 20 palokuntalaista. Harjoitusten sisällöissä on on huomioitu VPK:n rooli pelastuslaitoksen tehtävissä.

Harjoitusohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Kuntotestit

Kaikki hälytystoimintaan osallistuvat suorittavat vuosittain kuntotestit, jotka koostuvat toimintakyky- ja lihaskuntotesteistä. Niiden perusteella nimetään savusukeltajat ja korkealla työskentelijät. Kaikilla hälytystoimintaan osallistuvilla tulee olla voimassa lääkärintarkastus.

flower

Kilpailutoiminta

Palokuntamme osallistuu vuosittain valtakunnalliseen Palokuntien SM-kilpailuun JEHU-maljaan.

Hälyttäminen

Hälytysosasto on 15 minuutin hälytysvalmiudessa 1+3 vahvuudella 24 tuntia vuorokaudessa  ja lähtee pyynnöstä avustamaan Oulu-Koillismaa pelastuslaitoksen muita paloasemia. 20 minuutissa vahvuus täydentyy 0+2. Varallaoloa ei ole vaan hälytysvalmius perustuu vapaaehtoisuuteen. Hälyttäminen tapahtuu tekstiviesteillä.

Tutustu hälytystehtäviin

flower