Naisosasto

Palokunnassamme toimii myös naisosasto. Oulun VPK:n naisosaston toiminta on käynnistynyt aikoinaan "Oulun rouvasväen yhdistuksen" toimesta jo v. 1876 ja aktivoitunut palokunnan ompelukerhona ja naispalokuntakomppaniana 1930-luvulla. Siis jo reilun 80 vuoden ajan on naisosasto toiminut tavalla tai toisella palokunnan muiden osastojen toimintaa tukien.

Naisosaston toiminta on aktivoitunut viime vuosina lyhyen hiljaiselon jälkeen. Naisosastossa on jäseniä tällä hetkellä 16, mutta vielä mahtuu mukaan toiminnasta kiinnostuneita. Kokoonnumme keskimäärin kerran kuukaudessa palokunnan omissa tiloissa. Kauden toiminta suunnitellaan yhdessä ja se sisältää mm. koulutusta arjen turvallisuusasioista sekä käytännön harjoituksia. Toimimme yhteistyössä palokunnan muoden osastojen kanssa esimerkiksi järjestämällä kahvituksia yhteisiin tilaisuuksiin tai tarjoamalla koulutusapua nuoriso-osastolle. Osallistumme myös palokunnan yhteisiin tilaisuuksiin, sekä alueellisiin ja valtakunnallisiin opinto- ja koulutuspäiviin.

Palokunnassa pidempään toimineet naiset ovat sovittaessa käytettävissä myös valistustyöhön, esimerkiksi päiväkodeissa. Palokuntamme jäsenten yhteisessä käytössä on fyysisen kunnon ylläpitämiseen monipuolinen kuntosali.

Tiedustelut naisosastoon liittymisestä naisosaston johtajalta Yhteystiedot löydät täältä.