Nuoriso-osasto

Historiaa

Vuonna 1917 toukokuun 13. päivänä pidetyssä kevätkokouksessa esitti Vartio-osaston Päällikkö Faktori Gustaf Adolf Hällsten, että palokuntaan perustettaisiin poikaosasto turvaamaan palokunnan jäsenistön jälkikasvua. Poikaosasto perustettiin esityksen mukaisesti ja on se maamme ensimmäisiä palokuntapoikaosastoja ja vanhin yhtäjaksoisesti toiminut osasto. Osasto on toiminut jatkuvasti tähän päivään saakka, vaikka silloinen poikaosasto on muotoutunut nuoriso-osastoksi tyttöjen tullessa mukaan toimintaan.

Harjoitukset

Nuoriso-osaston harjoituksissa opetellaan palo- ja pelastusalan taitoja ja elämälle tärkeitä sosiaalisia tietoja ja taitoja. Lisäksi toiminnassa kannustetaan terveellisiin elämäntapoihin ja opitaan vastuuntuntoisiksi kansalaisiksi. Aktiivisia 10–17-vuotiaita nuoria nuoriso-osastossa on noin 25. Osaston nimettyjen kouluttajien lisäksi palokunnan hälytysosastosta käy säännöllisesti pitämässä harjoituksia. Nuoret ovat jaettu kahteen ryhmään huomioon ottaen nuoren ikä, tiedot ja taidot.

Harjoittelu aloitetaan opetelemalla perustaitoja muun muassa alkusammutusta, ensiapua, solmuja ja kodinpaloturvallisuutta. Iän ja kokemuksen karttuessa harjoituksiin tulee lisää vaativuutta, jolloin nuorille opetetaan esimerkiksi tieliikennepelastamista ja savusukellusta.

Harjoituskausi noudattaa pitkälle peruskoulujen työ- ja lomakausia. Harjoitukset pidetään kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-20.

Tapahtumat

Nuoriso-osasto osallistuu aktiivisesti palokuntanuorten alueellisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin. Joka kesä järjestetään kesäleiri alueellisesti tai valtakunnallisesti. Joka neljäs vuosi järjestetään palokuntanuorten valtakunnallinen leiri. Nuoret osallistuvat myös alueellisiin ja valtakunnallisiin palokuntanuorten kalustokilpailuihin, joista myös menestystä on tullut.
 

Tiedustelut nuoriso-osastoon liittymisestä nuoriso-osaston johtajalta Yhteystiedot löydät täältä.

building
Nuoriso-osaston Päivä palomiehenä -tapahtuma 2015.
building
Nuoriso-osaston Päivä palomiehenä -tapahtuma 2015.