Ihmiset palokuntatoiminnan takana


19.6.2018

Vapaaehtoisen palokuntatoiminnan tärkein voimavara on siihen osallistuvat ihmiset. Tässä juttusarjassa annetaan puheenvuoro Oulun VPK:n toiminnassa mukana oleville jäsenille. Tällä kertaa esittelyssä hätäkeskuspäivystäjäksi opiskeleva Oskari Ervasti.

Vapaapalokuntatoiminta on aina kuulunut elämääni jollain tapaa. Aloitin Oulun VPK:ssa yhdeksän vuotiaana ja loppua harrastamiselle ei näy. Nuoriso-osastosta ponnistettiin aikanaan hälytysosastoon ja nykyään tittelinä on sammutusmies. Palokuntayhdistyksessä toimin viestintävastaavana ja nuoriso-osaston varajohtajana. Vapaa-ajalle ei siis ole hankala keksiä tekemistä. :)

Näihin harrastusvuosiin on mahtunut vaikka ja mitä! Nuoriso-osastosta muistan ne ajat, kun oli palava into päästä tekemään ja touhuamaan erilaisten teknisten laitteiden kanssa. Eikä voi sanoa, että se into siitä ole mihinkään laantunut. Aina on se polte päästä hälytystehtäville käyttämään viikkoharjoituksissa ja kursseilla opittuja taitoja.

Palokuntatoiminta on opettanut minulle vastuullisuutta ja määrätietoisuutta. Lisäksi päätin lähteä Pelastusopistoon opiskelemaan itselleni ammatin viranomaiskentältä. Tällä hetkellä hätäkeskuspäivystäjän opintoja on jäljellä enää yksi lukukausi. Palokuntaharrastuksesta on ollut hyötyä hätäkeskuspäivystäjäksi opiskellessa, mutta on tullut huomattua, ettei ne tulipalot puhelimessa sammu…

Palokunnan viestintävastaavana minun vastuulle lukeutuu kaikki viestintään liittyvät asiat. Onneksi ihan kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan palokuntamme sometiimi päivittää kanssani aktiivisesti sosiaalista mediaa. Viestintä on muuttanut vuosien saatossa muotoaan ja sosiaalinen media on yksi syy muutokseen. Viestiä täytyy siellä, missä ihmiset ovat. Palokuntamme tehtäviin kuuluu turvallisuusviestinä ja toteutamme tätä vahvasti myös somessa erilaisten tapahtumien lisäksi. Viestinnän tehtävänä on myös antaa palokuntatoiminnalle kasvot, sitä työtä teemme parasta aikaa. Seuraa, tykkää ja jaa – nähdään somessa!

Takaisin blogilistaukseen

building