Ihmiset palokuntatoiminnan takana

8.4.2020

Vapaaehtoisen palokuntatoiminnan tärkein voimavara on siihen osallistuvat ihmiset. Tässä juttusarjassa annetaan puheenvuoro Oulun VPK:n toiminnassa mukana oleville jäsenille. Tällä kertaa esittelyssä nuoriso-osastosta palokuntauransa aloittanut Piia Takalo.

"Olen Piia Takalo, 27 vuotias Oululainen palokuntalainen! Oulun VPK on ollut minulle paikka harrastaa jo 10 vuotiaasta, joten nuorisotoiminta ja hälytysosaston toiminta ovat minulle erittäin tuttuja. Vuosien varrella on tullut koluttua myös palokuntanuorten Veikon malja -kilpailut, palokuntanuorten kesäleirit, palokuntien SM-kilpailut eli Jehu-kilpailut, ja monia muita palokuntalaisten tapahtumia.

Oulun VPK:n hälytysosastossa vastaan ensivastetoiminnasta, siis paloautossa olevasta ensiapukalustosta ja ensiapukoulutuksesta. Toinen vastuualueeni on hälytysosaston liikuntakoulutus. Viime aikoina olemme muiden liikuntavastaavien kanssa mm. päivittäneet palokunnan kuntosalia 2000-luvulle.  Liikuntaa tulee harrastettua vapaa-ajalla monipuolisesti mm. kuntosalin, pyöräilyn ja uutena lajina painin muodossa.

Tällä hetkellä työskentelen Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella hoitotason ensihoitajana. Olen myös suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Näistä palokunnan ulkopuolelta hankituista kokemuksista ja osaamisesta on paljon hyötyä palokuntaharrastuksessa. Palokuntaharrastukseni on minulle vahvuus työssäni ensihoitajana – ja päinvastoin, nämä tukevat toisiaan. Palokunnassa tarvitaan monenlaista osaamista!"

building